מאכלים מיוחדים לפורים

חג הפורים ידוע בעיקר בזכות שלושה מנהגים מסורתיים – משלוחי המנות המפוארים, תחפושות לילדים וכמובן אוזני ההמן. רבים לא יודעים אך מלבד אוזני ההמן חג הפורים מלא מאכלים נוספים. ריכזנו עבורכם 2 מתכונים במיוחד לחג הפורים.

כאשר חושבים על מאכלים לכבוד חג הפורים מיד עולות לנו מחשבות על מתכונים מיוחדים לפורים ואיך אפשר להעשיר את ארוחת החג במשהו מיוחד.  אז לכל אלו שנמאס להם מאוזני המן עם פרג נסו את אחד המתכונים הבאים:

  1. מתכון לאוזני המן עם תמרים, פיסטוק ואגוזים
    מי אמר שאוזני המן מגיעים רק עם פרג במילוי שלהם? קבלו מתכון משגע לאוזני המן במילוי שיפתיע את האורחים שלכם!

מרכיבים למתכון:

  • 200 גרם של חמאה חתוכה לקוביות. חשוב שהחמאה תהיה קרה כדי שתשמור על הצורה של קוביה.
  • חופן קטן של אבקת סוכר, כ- 100 גרם.
  • כוס וחצי של קמח לבן.
  • כוס אחת של אגוזי מלך. יש לגרוס היטב את אגוזי המלך על מנת למנוע גושים.
  • חצי כפית של מי ורדים.
  • 4 חלמונים מביצה בגול קטן (M).

מרכיבים למלית ולקישוט:

  • 450 גרם של מלית תמרים.
  • כוס אחת של פיסטוקים גרוסים היטב דק דק.
  • כוס אגוזי מלך גרוסים היטב דק דק.
  • אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

  • בשלב הראשון נכין את הבצק:
    נעבד את כל החומרים במעבד מזון עד שמקבלים תערובת אחידה של פירורים ממש קטנים המזכירים חול. נוסיף את החלמונים ונמשיך לעבד את המזון במעבד מזון. בשלב זה אנחנו מחכים שהתערובת תהפוך לבצק בצורה של כדור. נוציא את הכדור ונשטח אותו מעט, נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר ל – 45 דקות.
  • בזמן שהבצק מתקרר במקרר נכין את המלית: נשים את כל החומרים בקערה גדולה ונוחה לעבודה ונערבב היטב עד שמקבלים תערובת אחידה.
  • בשלב זה נעצב את הצורה של אזני ההמן: נחמם תנור בחום של 180 מעלות ובמקביל מרפדים תבנית חד פעמית בנייר אפייה.
  • נחצה את הבצק ל- 2 ונרדד את נייר האפייה. לוקחים כוס ויוצרים צורה של עיגול מהבצק. מניחים במרכז העיגול את המילוי וסוגרים לצורה של משולש. סוגרים היטב את השוליים.
  • נכניס לתנור למשך 25 דקות, מפזרים אבקת סוכר וניתן להגיש.

 

 

  1. מתכון לעוגיות מטוגנות –

מאכל קצת לא שיגרתי אבל מתאים בצורה מושלמת לחג הפורים.
מרכיבים להכנת המתכון –

 

5 ביצים בגודל קטן (M).

1/4 כוס של שמן לטיגון.
תפוז סחוט אחד.

4 כפיות קטנות של סוכר לבן.

4 כוסות קמח.

 

מרכיבים להכנת הסירופ –
2 כוסות סוכר.
כוס מים פושרים.
לימון סחוט אחד.

 

אופן הכנת המתכון –

  • הכנת העוגיות: נערבב את כל המרכיבים במקסר עד שמגיעים לתערובת של בצק חלק, אחיד ומעט שמנוני.
  • נרדד את הבצק לצורה של עלה ויוצרים צורה של עיגול בעזרת כוס ויוצרים חור בתוך העיגול. המטרה היא להגיע לצורה של טבעת גדולה.
  • נכניס שמן למחבת ונרתיח אותו. נטגן את הבצק משני הצדדים ונעביר לנייר סופג.
  • נטבול את הטבעות בסירופ קוקוס ומפזרים מעט סוכר.
  • ניתן להגיש.